smart money+ tit_opt

Swiss Life Select SmartMoney+

Zarábajte na svojich voľných peniazoch ako banka a zhodnocujte ich atraktívnejšie bez viazanosti.

1. Otestujte sa predtým ako sa zadlžíte
Otestujte si najprv splácanie a simulované splátky majte ako finančný vankúš. Tri mesiace sú akurát na to, aby ste zistili, či splátky utiahnete alebo nie. Určite nerealizujte emocionálne nákupy na dlh.

2. Vybudujte si finančnú rezervu bezbolestne
Nastavte si trvalý príkaz na 1 % z príjmov a postupne ho zvyšujte až na 10 %. Postupne si zvyknete na nižší disponibilný zostatok a zároveň tak budujete finančný vankúš.

3. Investujte peniaze presahujúce železnú rezervu
Finančná rezerva v banke vo výške troch mesačných výdavkov má iné úlohy, než bojovať s infláciou. Peniaze určené na dlhodobé ciele už nemajú byť v banke ale zainvestované. Iba dobre nastavená investícia má potenciál poraziť infláciu.

Čítajte viac >>> Filmár Adrián Adamec: „Riadim sa heslom, že keď sa človek nebojí, tak to nie je ten správny nápad“

4. Naučte sa míňať menej
Plánujte svoje výdavky. Je to jednoduchšie, než sa na prvý pohľad zdá. Začnite nákupným zoznamom, ktorý je zostavený podľa umiestnenia tovaru v predajni. Strávite v nej menej času a teda miniete aj menej peňazí.

5. Rozdeľte si rezervu na krátkodobú, strednodobú a dlhodobú
Budovanie finančnej rezervy má svoju postupnosť. Najprv treba krátkodobú, potom strednodobú a až nakoniec dlhodobú rezervu. Pri finančných suchotách je postup výberu rovnaký - najprv sa vyberajú peniaze z banky a ako posledné z investičných produktov.

Pavel Skriniar (10)

6. Spoznajte svoje aktíva a pasíva
Auto vie byť aktívom i pasívom. Rozdiel je v tom, či peniaze prináša alebo žerie. Pozrite sa na svoje výdavky detailnejšie a zamyslite sa, či vám jednotlivé výdavky pomáhajú k vyšším príjmom alebo ide naozaj iba o čiernu dieru.

7. Poistite majetok
Inflácia robí šarapatu nielen v peňaženke, ale aj pri škodových udalostiach. Poistná ochrana je pre infláciu u mnohých ľudí nedostatočná. Týka sa tak životného ako i neživotného poistenia. Indexácia (dynamizácia) nemusí byť dostačujúca.

8. Chráňte svoj zdroj príjmu
Mať dostatočne ochránený zdroj príjmu je prvý krok k bezstarostnému životu. Či to bude práve poistenie alebo iné finančné zabezpečenie je jedno, no poistenie je najrýchlejšia a najlacnejšia forma.

Čítajte viac >>> Juraj Porubčan: Územným riaditeľom môžete byť aj keď máte len 25 rokov

9. Zabudnite na výhovorky a sporte
Najčastejšie dôvody pre odmietanie investičných produktov sú iba výhovorky a nie skutočné dôvody. Dlhodobé finančné ciele sa nedajú dosiahnuť nijak inak, ako zmysluplným investovaním.

10. Nechajte si poradiť
Je mnoho vecí, ktoré sa dajú robiť na „kolene“. Výsledok v porovnaní s prácou profesionála je však vždy viditeľný. Rovnako to platí aj pri osobných financiách.

Preto kontaktujte skúseného finančného sprostredkovateľa, ktorý zhodnotí vašu situáciu a navrhne vám riešenia, ktoré vám pomôžu žiť život podľa vlastných predstáv.

Tenistka Gabriela Sabatini si stojí za svojimi rozhodnutiami, ktoré v živote urobila.

Gabriela Sabatini: Načúvam svojmu vnútornému presvedčeniu a preto som vyrovnaná

Gabriela Sabatini je jedna z najznámejších tenisových hráčok 20. storočia. V máji v roku 2020 oslávila svoje 50-te narodeniny. Hoci má táto tenisová legenda na konte 27 výhier v turnajoch v dvojhre, bola tretia v rebríčku ATP, vyhrala US Open a Windbledon a je držiteľkou medaily z Olympijských hier v Soule, svoju kariéru ukončila ako 26-ročná. A nikdy toto rozhodnutie neľutovala.

Poradíme vám, ako investovať 10, 100, 1000 a viac eur.

Máte voľných 10, 100, 1000 či viac eur? Poradíme vám, ako ich môžete investovať

Na zmysluplné investovanie netreba mať veľa peňazí. Samozrejme, že je tam nejaké to „ale“. V prvom rade treba počítať s tým, že z mála peňazí veľa muziky nebude a milionárom sa z trochy za krátky čas nikto nestane.

Mladí objavujú čaro štartovacej investície.

Chcete začať investovať? Začnite štartovacou investíciou

Vstup do sveta investícií nie je nevyhnutne spojený s vysokým vkladom a potrebou hľadania vhodného inštrumentu. Štartovacia investícia je nenáročná tak vo výške vkladu ako aj vo výbere investičnej stratégie. V podstate stačí 10 eur mesačne a svoju investíciu nasmerovať do najväčších spoločností na svete.

František Dragúň

Revolučné zmeny kariéry pomôžu všetkým aktívnym obchodníkom a manažérom

Výrazné navýšenie provízií, dynamickejší rast v kariére, možnosť budovania tímu už na obchodníckych pozíciách či ďalší kariérny rast pre najúspešnejších obchodníkov. To je len časť zmien, ktoré prináša Swiss Life Select Slovensko. „Trh sa konsoliduje. Prepad dopytu po hypotékach vyvolal najmä u malých firiem neistotu. Preto im chceme ponúknuť stabilnú alternatívu so švajčiarskym zázemím a mimoriadnymi podmienkami,“ hovorí František Dragúň, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti.

Sprostredkovateľka vysvetľuje klientovi, prečo je dôležité pri investovaní dodržať investičný horizont.

Tri príklady, prečo sa oplatí vydržať v investovaní

Čo je najdôležitejšie pri investovaní? Stanoviť si cieľ a vydržať. Bez neho je náročné zistiť, či sa investícia vydarila alebo nie.

Žena sporí a myslí aj na hrozbu inflácie.

Plánujete a sporíte? A myslíte aj na skrytú hrozbu?

Kúpa domu, výška dôchodku či pomoc deťom pri štarte do života sú relatívne ľahko predstaviteľné a hlavne vyčísliteľné ciele. Ich ďalšou výhodou je, že sa dá vypočítať potrebná výška príspevku, požadované zhodnotenie či nevyhnutné trvanie riešenia. Tak prečo ani pri dodržaní stanovených parametrov, nebudete zrejme s výsledkom spokojný?