Klobúk v 50 % zľave, topánky dokonca o 70 % lacnejšie, či dve maslá za cenu jedného. Znie to lákavo, však? Ak je zľava skutočná a veci naozaj potrebujete, oplatí sa vám ich kúpiť. Ale otázkou je, čo sa potom stane s ušetrenými peniazmi?

Obchodníci lákajú na rôzne zľavy a často pre vás môže byť táto ponuka výhodná. Ale najprv dobre zvážte, či vec skutočne potrebujete, lebo, ako sa hovorí, peniaze musíte najviac chrániť pred sebou.

Ak si však urobíte radosť kúpou akciového tovaru, myslite na to, že zľava by sa mala prejaviť v osobných financiách, inak efekt zlacneného tovaru zmizne veľmi rýchlo.

Napríklad rozlišujte tovar,

  • ktorý nakupujete pravidelne
  • ktorý nakupujete zriedka
  • ktorý ste predtým ešte nekúpili.

Čítajte viac >>> Čo má spoločné finančná rezerva a rezerva v aute?

Pavel Škriniar hovorí o tom, ako efektívne šetriť, ak nakupujte v zľavách.
Ak chcete viac rád, ako sporiť, oslovte skúseného finančného sprostredkovateľa. Ten zhodnotí vašu situáciu a navrhne vám riešenie, ktoré vám pomôže žiť život podľa vlastných predstáv.

Presunúť plnú výšku zľavy do úspor má význam vtedy, keď výdavok na daný tovar je započítaný do plánovaných bežných výdavkov. Rovnako to dáva zmysel pri drahších tovaroch s vyššou kvalitou, pretože úspora vznikne vďaka dlhšej trvácnosti, čiže nie je potrebná častá kúpa.

Pri nákupoch, ktoré vás zlákali iba zľavou a nie skúsenosťami s výrobkom, dajte bokom polovicu úspory.
A hoci nepôjde o výrazný nárast sporiaceho účtu, pravidelnosťou sa môžete dostať k zaujímavým sumám. Tie potešia v prípade, keď by ste potrebovali využiť povolené prečerpanie, alebo by vám chýbalo do splátky kreditnej karty.

Čítajte viac >>> Oplatí sa vydržať! Výnosy z podielových fondov sa po troch rokoch nebudú zdaňovať

Ak chcete viac rád, ako sporiť, oslovte skúseného finančného sprostredkovateľa. Ten zhodnotí vašu situáciu a navrhne vám riešenie, ktoré vám pomôže žiť život podľa vlastných predstáv.
 

Potrebujete poradiť?

Zanechajte nám kontakt a my sa vám ozveme.

Upozornenie

Predmetné informácie nepredstavujú osobné investičné poradenstvo ani investičné odporúčanie, ktoré by dostatočne zohľadňovalo individuálnu situáciu investora, najmä v zmysle jeho finančnej situácie či investičného cieľa. Swiss Life Select Slovensko, a. s. nenesie zodpovednosť za prípadné straty, ktoré vzniknú ich nesprávnou interpretáciou a zlým investičným rozhodnutím. Investície do fondov v sebe nesú riziko kolísania hodnoty investovanej sumy a výnosy z nej a nie je zaručená návratnosť pôvodnej investovanej sumy. Výnosy z cenných papierov alebo iných investičných nástrojov dosahované v minulosti nie sú zárukou budúcich výnosov.

Cenu finančnej nevedomosti spoznáte, keď to najmenej potrebujete.

Tlačové správy

Koľko stojí sladká nevedomosť vo svete financií?

Nevhodná starostlivosť o úspory, nesprávne nastavené úvery či poistenie vás môžu vyjsť poriadne draho. Pritom stačí málo - zaujímať sa o svoje peniaze.

Čítať ďalej
Investícia do štátnych dlhopisov môže byť rozumné riešenie.

Tlačové správy

Štátne dlhopisy pre obyvateľstvo môžu byť rozumným riešením, ak…

Vláda prišla s myšlienkou emitovať dlhopisy pre obyvateľstvo. Nejde o nič prevratné ani nové. S rovnakou ideou sa pohrávala ešte v roku 2007 a chcela tak nadviazať na skúsenosti iných krajín. Koniec koncov, štátne dlhopisy pre obyvateľstvo tu boli aj ako náhrada za druhú vlnu kupónovej privatizácie v roku 1995.

Čítať ďalej
Rodina sa teší, že jej banka znížila úrok na hypotéke.

Tlačové správy

Dve banky znížili úrokové sadzby na hypotékach

Banky začali znižovať úrokové sadzby na hypotékach. Nejde síce o zásadné poklesy, ale každá desatina, o ktorú sa úroková sadzba zníži, poteší. Ako sa to prejaví na možnostiach čerpať vyššie hypotéky? Nijako.

Čítať ďalej
Fyzik a vedec - astronaut Ulrich Walter hovorí o AI.

Životné témy

Fyzik a vedec - astronaut Ulrich Walter: Nevedomosť vytvára strach

Od návratu z vesmírnej misie pracuje nemecký fyzik a vedec - astronaut prof. Ulrich Walter na tom, aby bola robotika a umelá inteligencia ľahšie pochopiteľná pre širokú verejnosť. V tomto rozhovore odhaľuje, aká inteligentná vlastne AI je, či roboty dokážu klamať a ako môže robotika uľahčiť život v starobe.

Čítať ďalej
Starší radia mladým, aby začali s budovaním súkromného dôchodku čím skôr.

Tlačové správy

Mladí na dôchodok nemyslia, starší ľutujú, že nezačali s jeho budovaním skôr

Mladí ľudia sa nad dôchodkom veľmi nezamýšľajú, starší zase ľutujú, že s budovaním dôchodkovej finančnej rezervy nezačali skôr. Čas je však jedinou komoditou, ktorú si nevieme odložiť na neskôr, kúpiť od druhého a ani namnožiť. Preto s ním treba nakladať rozumne.

Čítať ďalej
Chlapec sa rozhoduje či si bude sporiť menej peňazí a dlhšie, alebo viac peňazí a kratšie.

Tlačové správy

Čo sa oplatí viac: Odkladať si 20 eur dlhšie, alebo 50 eur kratšie?

Čo budete mať z toho, keď si budete odkladať 20-50 eur mesačne? Záleží na tom, ako dlho to budete robiť a kam nasmerujete peniaze.

Čítať ďalej