Vstup do sveta investícií nie je nevyhnutne spojený s vysokým vkladom a potrebou hľadania vhodného inštrumentu. Štartovacia investícia je nenáročná tak vo výške vkladu ako aj vo výbere investičnej stratégie. V podstate stačí 10 eur mesačne a svoju investíciu nasmerovať do najväčších spoločností na svete.

Swiss Life Select SmartMoney+

Zarábajte na svojich voľných peniazoch ako banka a zhodnocujte ich atraktívnejšie bez viazanosti

Swiss Life Select Fixed Maturity Bond Strategy

Získajte predvídateľné zhodnotenie z investície do dlhopisov so zníženým rizikom práve teraz

Určite ste sa už stretli s pojmom „štartovací byt“. Ide o prvé, cenovo dostupné bývanie, na ktorom sa dá toho veľa naučiť. Cenné skúsenosti sa naberajú pri jeho výbere, postupe pri jeho zadovážení, ale aj zo spolunažívania v ňom. Prípadné prešľapy nie sú až také bolestivé, pretože ide o dočasné riešenie. So štartovacím bytom sa nepočíta na večnosť, je totiž iba prechodnou stanicou k lepšiemu bývaniu podľa vlastných predstáv.

Podobne je to aj so štartovacou investíciou - nevyžaduje vysoký vklad, ani nemusíte hľadať vhodný investičný nástroj. V podstate vám stačí 10 eur mesačne, ktoré nasmerujete do najväčších spoločností na svete.

Čítajte viac >>> Revolučné zmeny kariéry pomôžu všetkým aktívnym obchodníkom a manažérom

Ktorých konkrétnych spoločností budete spoluvlastníkom? Poznáte Apple? A Microsoft? A čo Facebook alebo Tesla? Hovorí vám niečo VISA a MasterCard? Ochutnali ste niekedy výrobky Coca-Cola alebo PepsiCo? Počuli ste o vakcínach AstraZeneca a Pfizer? Objednali ste si niekedy kávu v Starbucks či zmrzlinu v McDonalds? Odeli ste sa do Nike alebo Adidas? Videli ste na cestách autá Toyota a Ford? Máte v počítači procesor Intel alebo nVidia? Nájdete vo svojej kúpeľni výrobky ProcterGamble alebo Johnson&Johnson? A poznáte niekoho s poistením od Allianz, výrobkom od Siemens, Sony či videli film od Walt Disney?

Určite všetky tieto spoločnosti poznáte nielen podľa názvu, ale máte priame skúsenosti s ich výrobkami. Teda priamo ste podporili ich podnikanie. Rovnako tak učinili aj vaša rodina, susedia či známi.
 

Pavel Skriniar (11)
Štartovacia nehnuteľnosť či investícia je vstupnou bránou do života. Odporúčame ju všetkým, ktorí potrebujú ochutnať neznámy svet, ale boja sa doň vstúpiť s plnou vervou.

Uvedené spoločnosti sú súčasťou indexu MSCI World, ktorý pozostáva z približne 1600 spoločností z 23 krajín štyroch kontinentov. Jeho história sa začala písať v roku 1969 a za tento čas si vybudoval také meno, že sa s ním porovnávajú investiční manažéri z celého sveta. Je dokonca súčasťou slovenských dôchodkových fondov v II. aj III. pilieri.

Tak ako s každou investíciou, aj s touto je spojené investičné riziko a doterajšie výnosy nie sú zárukou budúcich výnosov. Investičné riziko sa však znižuje práve postupným nákupom veľkého množstva cenných papierov. Ďalším typom rizika je menové riziko, voči ktorému sa dá, aspoň na určitý čas, zabezpečiť tzv. hedgingom.

Štartovacia nehnuteľnosť či investícia je vstupnou bránou do života. Odporúčame ju všetkým, ktorí potrebujú ochutnať neznámy svet, ale boja sa doň vstúpiť s plnou vervou.
 

Máte napriek tomu otázky?

Zanechajte nám na seba kontakt a my vám ich radi zodpovieme. Obráťte sa na odborníkov. Využite stabilitu a know how švajčiarskej skupiny Swiss Life, ktorá má viac ako 165 ročnú históriu. Vyskúšajte aj vy švajčiarske finančné služby pre život podľa vlastných predstáv.

Fyzik a vedec - astronaut Ulrich Walter hovorí o AI.

Životné témy

Fyzik a vedec - astronaut Ulrich Walter: Nevedomosť vytvára strach

Od návratu z vesmírnej misie pracuje nemecký fyzik a vedec - astronaut prof. Ulrich Walter na tom, aby bola robotika a umelá inteligencia ľahšie pochopiteľná pre širokú verejnosť. V tomto rozhovore odhaľuje, aká inteligentná vlastne AI je, či roboty dokážu klamať a ako môže robotika uľahčiť život v starobe.

Čítať ďalej
Starší radia mladým, aby začali s budovaním súkromného dôchodku čím skôr.

Tlačové správy

Mladí na dôchodok nemyslia, starší ľutujú, že nezačali s jeho budovaním skôr

Mladí ľudia sa nad dôchodkom veľmi nezamýšľajú, starší zase ľutujú, že s budovaním dôchodkovej finančnej rezervy nezačali skôr. Čas je však jedinou komoditou, ktorú si nevieme odložiť na neskôr, kúpiť od druhého a ani namnožiť. Preto s ním treba nakladať rozumne.

Čítať ďalej
Chlapec sa rozhoduje či si bude sporiť menej peňazí a dlhšie, alebo viac peňazí a kratšie.

Tlačové správy

Čo sa oplatí viac: Odkladať si 20 eur dlhšie, alebo 50 eur kratšie?

Čo budete mať z toho, keď si budete odkladať 20-50 eur mesačne? Záleží na tom, ako dlho to budete robiť a kam nasmerujete peniaze.

Čítať ďalej
Tenistka Gabriela Sabatini si stojí za svojimi rozhodnutiami, ktoré v živote urobila.

Životné témy

Gabriela Sabatini: Načúvam svojmu vnútornému presvedčeniu a preto som vyrovnaná

Gabriela Sabatini je jedna z najznámejších tenisových hráčok 20. storočia. V máji v roku 2020 oslávila svoje 50-te narodeniny. Hoci má táto tenisová legenda na konte 27 výhier v turnajoch v dvojhre, bola tretia v rebríčku ATP, vyhrala US Open a Windbledon a je držiteľkou medaily z Olympijských hier v Soule, svoju kariéru ukončila ako 26-ročná. A nikdy toto rozhodnutie neľutovala.

Čítať ďalej
Poradíme vám, ako investovať 10, 100, 1000 a viac eur.

Tlačové správy

Máte voľných 10, 100, 1000 či viac eur? Poradíme vám, ako ich môžete investovať

Na zmysluplné investovanie netreba mať veľa peňazí. Samozrejme, že je tam nejaké to „ale“. V prvom rade treba počítať s tým, že z mála peňazí veľa muziky nebude a milionárom sa z trochy za krátky čas nikto nestane.

Čítať ďalej
František Dragúň

Tlačové správy

Revolučné zmeny kariéry pomôžu všetkým aktívnym obchodníkom a manažérom

Výrazné navýšenie provízií, dynamickejší rast v kariére, možnosť budovania tímu už na obchodníckych pozíciách či ďalší kariérny rast pre najúspešnejších obchodníkov. To je len časť zmien, ktoré prináša Swiss Life Select Slovensko. „Trh sa konsoliduje. Prepad dopytu po hypotékach vyvolal najmä u malých firiem neistotu. Preto im chceme ponúknuť stabilnú alternatívu so švajčiarskym zázemím a mimoriadnymi podmienkami,“ hovorí František Dragúň, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti.

Čítať ďalej