Výrazné navýšenie provízií, dynamickejší rast v kariére, možnosť budovania tímu už na obchodníckych pozíciách či ďalší kariérny rast pre najúspešnejších obchodníkov. To je len časť zmien, ktoré prináša Swiss Life Select Slovensko. „Trh sa konsoliduje. Prepad dopytu po hypotékach vyvolal najmä u malých firiem neistotu. Preto im chceme ponúknuť stabilnú alternatívu so švajčiarskym zázemím a mimoriadnymi podmienkami,“ hovorí František Dragúň, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti.

Po náročnom roku 2023 spoločnosť prináša balík opatrení, ktorý je atraktívnou ponukou pre existujúcich aj nových spolupracovníkov. Okrem noviniek v analytickej a obchodnej podpore a príležitostiach pre osobnostný rozvoj obchodníkov, prináša revolučné zmeny kariéry, ktoré výrazne navyšujú príjem všetkým aktívnym obchodníkom a manažérom a otvárajú obrovský priestor na nábory. A to všetko pri zachovaní širokých benefitných programov, na ktoré sú sprostredkovatelia Swiss Life Select Slovensko zvyknutí. „Zmena je krokom k transparentnosti a efektívnejšiemu riadeniu firmy. Chceme počúvať ľudí priamo z terénu a spolu tvoriť budúcnosť finančného sprostredkovania na Slovensku,“ vysvetľuje Dragúň.

Kto si najviac polepšil

Spoločnosť plošne navýšila provízne koeficienty pre všetky pozície a oproti konkurencii výrazne zrýchlila  možnosť kariérneho rastu. Najväčší dôraz však dáva na stredný manažment a najlepších obchodníkov. „Rozväzujeme ruky manažérom, aby sa plne venovali vedeniu ľudí. A najlepším sprostredkovateľom dávame priestor pre ďalší kariérny rast. Vrátane vízie budovania ich vlastných špecializovaných Family Office a Multifamily Office pod švajčiarskou značkou a so skúsenosťami zo zahraničných entít spoločnosti Swiss Life,“ vysvetľuje predseda predstavenstva.

František Dragúň, generálny riaditeľ Swiss Life Select Slovensko, a. s.
Kapitálový trh je veľmi citlivý na dôveru klientov, a preto sa ho sprostredkovatelia často obávajú. U nás sa môžu s dôverou oprieť o expertízu centrály – a to nielen tej slovenskej.

Investičná expertíza

Swiss Life Select Slovensko je lídrom v investičných riešeniach a ponuke pre bonitnú klientelu. Vlani  spoločnosť na Slovensku otvorila tému zvereneckých fondov a optimálneho medzigeneračného odovzdania majetku. Ponúka aj alternatívne investície v podobe fondov kvalifikovaných investorov. Spolupracuje so svetovými správcami majetku ako sú napríklad BlackRock, Invesco, Fidelity, BNP Paribas či Amundi, aby plnila investičné ciele aj tým najnáročnejším klientom. Vymieňa si skúsenosti so sesterskou divíziou Swiss Life Asset Managers, ktorá spravuje zhruba 275 miliárd eur a vykonáva pravidelný audit fondov v lokálnych investičných portfóliách. „Kapitálový trh je veľmi citlivý na dôveru klientov a preto sa ho sprostredkovatelia často obávajú. U nás sa môžu s dôverou oprieť o expertízu centrály – a to nielen tej slovenskej. Aj preto objem majetku klientov, ktorí spravujeme, vzrástol o 157 percent za posledných päť rokov,“ upozorňuje Dragúň.

Stratégia

V roku 2024 bude Swiss Life Select Slovensko ďalej investovať do pozície digitálneho lídra na trhu finančného sprostredkovania. V rámci dlhodobej stratégie starostlivosti o bohatú klientelu tiež postupne vylepšuje a rozširuje investičné a produktové riešenia, ktoré ju už dnes od trhu odlišujú. „Začali sme budovať zázemie
širšej podpory na centrále a divízie s novými obchodnými príležitosťami, ktoré predstavíme v najbližších mesiacoch. Súčasťou nových riešení a procesov je a bude aj marketingová podpora a podpora vo vzdelávaní, aby mali sprostredkovatelia vždy istotu pri komunikácii s klientmi,“ uvádza Dragúň.

František Dragúň, generálny riaditeľ Swiss Life Select Slovensko, a. s.
Na Slovensku je značka Swiss Life Select najčastejšie vnímaná ako dôveryhodná, sympatická a reprezentujúca švajčiarske hodnoty.

Sila a stabilita

Švajčiarsky finančný holding Swiss Life má globálny rating medzinárodnej agentúry Standard & Poor’s na úrovni A- so stabilným výhľadom. Jeho akcie sa obchodujú na švajčiarskej burze a sú súčasťou tak
indexu švajčiarskej burzy, ako aj svetového MSCI World Indexu. Na náš trh spoločnosť vstúpila ako strategický investor a chce tu pôsobiť dlhodobo. Pre sprostredkovateľov tak predstavuje finančne stabilného partnera s viac ako 165-ročnou tradíciou.

Na Slovensku je značka Swiss Life Select podľa jesenného reprezentatívneho prieskumu najčastejšie vnímaná ako dôveryhodná, sympatická a reprezentujúca švajčiarske hodnoty. „Veľa firiem nemusí zmeny na slovenskom finančnom trhu v najbližších rokoch prežiť. Aj preto by mali obchodníci a manažéri veľmi dobre zvažovať u koho si budujú svoj kmeň klientov,“ pripomína CEO Swiss Life Select Slovensko.

 Chuť rásť

Ambíciou spoločnosti nie je len dlhodobý organický rast, ale aj kúpa existujúcich firiem na trhu. „Po úspešnej akvizícii spoločnosti POINFO v roku 2023 môžem povedať, že synergie fungujú a spojením síl si pomohli tak sprostredkovatelia Swiss Life Select Slovensko, ako aj obchodníci spoločnosti POINFO. Už dnes sme v rokovaní s ďalšími potenciálnymi partnermi a verím, že sa čoskoro dohodneme. Rastový apetít máme naďalej veľký,“
uzatvára Dragúň.

Swiss Life Select SmartMoney+

Zarábajte na svojich voľných peniazoch ako banka a zhodnocujte ich atraktívnejšie bez viazanosti

Swiss Life Select Fixed Maturity Bond Strategy

Získajte predvídateľné zhodnotenie z investície do dlhopisov so zníženým rizikom práve teraz

Máte napriek tomu otázky?

Zanechajte nám na seba kontakt a my vám ich radi zodpovieme. Obráťte sa na odborníkov. Využite stabilitu a know how švajčiarskej skupiny Swiss Life, ktorá má viac ako 165 ročnú históriu. Vyskúšajte aj vy švajčiarske finančné služby pre život podľa vlastných predstáv.

Fyzik a vedec - astronaut Ulrich Walter hovorí o AI.

Životné témy

Fyzik a vedec - astronaut Ulrich Walter: Nevedomosť vytvára strach

Od návratu z vesmírnej misie pracuje nemecký fyzik a vedec - astronaut prof. Ulrich Walter na tom, aby bola robotika a umelá inteligencia ľahšie pochopiteľná pre širokú verejnosť. V tomto rozhovore odhaľuje, aká inteligentná vlastne AI je, či roboty dokážu klamať a ako môže robotika uľahčiť život v starobe.

Čítať ďalej
Starší radia mladým, aby začali s budovaním súkromného dôchodku čím skôr.

Tlačové správy

Mladí na dôchodok nemyslia, starší ľutujú, že nezačali s jeho budovaním skôr

Mladí ľudia sa nad dôchodkom veľmi nezamýšľajú, starší zase ľutujú, že s budovaním dôchodkovej finančnej rezervy nezačali skôr. Čas je však jedinou komoditou, ktorú si nevieme odložiť na neskôr, kúpiť od druhého a ani namnožiť. Preto s ním treba nakladať rozumne.

Čítať ďalej
Chlapec sa rozhoduje či si bude sporiť menej peňazí a dlhšie, alebo viac peňazí a kratšie.

Tlačové správy

Čo sa oplatí viac: Odkladať si 20 eur dlhšie, alebo 50 eur kratšie?

Čo budete mať z toho, keď si budete odkladať 20-50 eur mesačne? Záleží na tom, ako dlho to budete robiť a kam nasmerujete peniaze.

Čítať ďalej
Tenistka Gabriela Sabatini si stojí za svojimi rozhodnutiami, ktoré v živote urobila.

Životné témy

Gabriela Sabatini: Načúvam svojmu vnútornému presvedčeniu a preto som vyrovnaná

Gabriela Sabatini je jedna z najznámejších tenisových hráčok 20. storočia. V máji v roku 2020 oslávila svoje 50-te narodeniny. Hoci má táto tenisová legenda na konte 27 výhier v turnajoch v dvojhre, bola tretia v rebríčku ATP, vyhrala US Open a Windbledon a je držiteľkou medaily z Olympijských hier v Soule, svoju kariéru ukončila ako 26-ročná. A nikdy toto rozhodnutie neľutovala.

Čítať ďalej
Poradíme vám, ako investovať 10, 100, 1000 a viac eur.

Tlačové správy

Máte voľných 10, 100, 1000 či viac eur? Poradíme vám, ako ich môžete investovať

Na zmysluplné investovanie netreba mať veľa peňazí. Samozrejme, že je tam nejaké to „ale“. V prvom rade treba počítať s tým, že z mála peňazí veľa muziky nebude a milionárom sa z trochy za krátky čas nikto nestane.

Čítať ďalej
Mladí objavujú čaro štartovacej investície.

Tlačové správy

Chcete začať investovať? Začnite štartovacou investíciou

Vstup do sveta investícií nie je nevyhnutne spojený s vysokým vkladom a potrebou hľadania vhodného inštrumentu. Štartovacia investícia je nenáročná tak vo výške vkladu ako aj vo výbere investičnej stratégie. V podstate stačí 10 eur mesačne a svoju investíciu nasmerovať do najväčších spoločností na svete.

Čítať ďalej