Ani finančné produkty nemôžete mať zároveň rýchlo, lacno a kvalitne. Za kvalitu a rýchlosť si zvyčajne priplatíte. A nízka cena je zas na úkor rýchlosti či kvality. Pozrite si, ako sa to dotýka jednotlivých finančných produktov.

Swiss Life Select SmartMoney+

Zarábajte na svojich voľných peniazoch ako banka a zhodnocujte ich atraktívnejšie bez viazanosti

Swiss Life Select Fixed Maturity Bond Strategy

Získajte predvídateľné zhodnotenie z investície do dlhopisov so zníženým rizikom práve teraz

Za rýchlosť pri pôžičke sa platí. Kým banka pri úveroch pýta od 4 % do 16 % ročne, splátkové spoločnosti požičajú za 15 % až 22 % ročne a niektoré nebankovky majú cenovku nastavenú až na 11 tisíc percent. Cenové rozdiely vyplývajú z rýchlosti – kto chce peniaze rýchlo a bez podrobného overenia príjmu, priplatí si.

Za rýchlosť sa platí aj pri investíciách. Dobrá investícia je nuda a preto neprináša rýchle zisky. Rýchle zisky sú však dostupné pri určitých stratégiách, ktoré sú však na druhej strane spojené s potenciálom vysokých strát.

Čítajte viac >>> Fyzik a vedec - astronaut Ulrich Walter: Nevedomosť vytvára strach

Kvalita pri investíciách sa označuje ratingom. Neznamená to, že kto nemá rating je automaticky nekvalitný, no rating si môžu dovoliť zaplatiť skutočne kvalitné spoločnosti. Kvalitné spoločnosti zase neponúkajú vysoké výnosy. A tie nekvalitné sa snažia prilákať investorov práve vysokými výnosmi.

Pavel Škriniar, finančný analytik Swiss Life Select, radí, prečo venovať čas konzultácii s finančným sprostredkovateľom.

Lacné poistenie znamená jediné – nízku pravdepodobnosť výskytu poistnej udalosti. Mať poistených veľa rizík a za malý peniaz veští iba jedno – že poistné plnenie najskôr nebude. Pritom tu v žiadnom prípade nemožno hovoriť o podvode – iba o pravdepodobnosti.

O kvalite sa dá hovoriť aj pri poistení. Jej úroveň však človek zistí až v čase poistného plnenia, kedy sám vidí, čo všetko potrebuje poisťovni dodať a v akej podobe. Niekto potrebuje s poisťovňou komunikovať a dokazovať týždne, inému stačí odfotiť stav poškodenej veci a fotky nahrať cez klientsky prístup na stránke poisťovne.

Finančné produkty sa neraz líšia iba v parametroch, ktoré nie sú na prvý pohľad viditeľné. Vie však o nich skúsený finančný sprostredkovateľ. Preto ak uvažujete o pôžičke, investovaní alebo poistení, venujte čas konzultácii s ním. Dokáže vám ušetriť čas i peniaze, aby ste mohli skutočne žiť život podľa vlastných predstáv.

Máte napriek tomu otázky?

Zanechajte nám na seba kontakt a my vám ich radi zodpovieme. Obráťte sa na odborníkov. Využite stabilitu a know how švajčiarskej skupiny Swiss Life, ktorá má viac ako 165 ročnú históriu. Vyskúšajte aj vy švajčiarske finančné služby pre život podľa vlastných predstáv.

Slováci potrebujú bývať, preto majú množstvo otázok ohľadom hypoték.

Refixácia alebo refinancovanie? 3-ročný alebo 10-ročný fix? Toto sú odpovede na najčastejšie otázky o hypotékach

Štatistiky ukazujú, že trh s hypotékami začína rásť. Či ide iba o malú zmenu alebo začiatok nového trendu ukážu najbližšie mesiace. Fakt je, že ľudia potrebujú niekde bývať a na Slovensku je zvykom bývať vo vlastnom a podľa vlastných predstáv. Taktiež sa dá povedať, že výška úrokových sadzieb nie je vysoká, a to vzhľadom na to, že sme už splácali drahšie hypotéky.

Žena čaká na zníženie úrokových sadzieb po znížení sadzieb zo strany ECB.

ECB znížila úrokové sadzby. Slovenské banky zatiaľ vyčkávajú

Zníženie sadzieb ECB zatiaľ pokles sadzieb úverov na bývanie neprinieslo. K poslednej úprave hypotekárnych úrokov došlo v prvý júnový deň. Kým v tomto roku menilo sadzby už šesť bánk a jedna koncom minulého roku, jedna banka nemenila sadzby už viac než rok.

Žena po búrke zisťuje, prečo je dôležité pravidelne aktualizovať neživotné poistenie.

Krátke letné búrky môžu mať veľké následky. Je na to vaše poistenie pripravené?

Prívalové dažde a následné zatekanie do nehnuteľnosti je skúškou nervov i nastavenia a podmienok poistnej zmluvy. Človek vtedy raz-dva zistí, či si platil tú správnu poistnú ochranu. Nielen, čo sa týka pokrytia rizík, ale aj poistnej sumy.

Lorenzo Wienecke a Juri Galkin vysvetľujú mladým ako funguje svet financií.

Blogy

Vedomosti o financiách vám pomáhajú žiť život podľa vlastných predstáv

Lorenzo Wienecke a Juri Galkin vysvetľujú mladým ako funguje svet financií. Ako to, že zakotvili práve pri výučbe tohto predmetu? Ako 16-ročných mladých ľudí naučiť samostatne rozhodovať o financiách? A ako motivovať školákov, aby si sporili na dôchodok?

Cenu finančnej nevedomosti spoznáte, keď to najmenej potrebujete.

Koľko stojí sladká nevedomosť vo svete financií?

Nevhodná starostlivosť o úspory, nesprávne nastavené úvery či poistenie vás môžu vyjsť poriadne draho. Pritom stačí málo - zaujímať sa o svoje peniaze.

František Dragúň

Revolučné zmeny kariéry pomôžu všetkým aktívnym obchodníkom a manažérom

Výrazné navýšenie provízií, dynamickejší rast v kariére, možnosť budovania tímu už na obchodníckych pozíciách či ďalší kariérny rast pre najúspešnejších obchodníkov. To je len časť zmien, ktoré prináša Swiss Life Select Slovensko. „Trh sa konsoliduje. Prepad dopytu po hypotékach vyvolal najmä u malých firiem neistotu. Preto im chceme ponúknuť stabilnú alternatívu so švajčiarskym zázemím a mimoriadnymi podmienkami,“ hovorí František Dragúň, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti.