Opatrenia proti pandémii zatvorili katastrálne úrady. Aby ste s nimi vedeli efektívne komunikovať aj naďalej, pripravili sme pre vás krátky návod. Ak potrebujete pomoc s financovaním bývania podľa vlastných predstáv, neváhajte nás kontaktovať.

Hlavne_video_jachta_youtube_thumbnail

Sny sú na to, aby sa splnili! Súhlasíte? Tak aký je ten váš? Dajte nám o ňom vedieť.

Hlavne_video_heliport_youtube_thumbnail

Netradičné? Bláznivé? Alebo len také vaše? Je úplne jedno, čo si iní myslia o vašich snoch. My vám s ich napĺňaním pomôžeme.

Ministerstvo vnútra SR až do odvolania zatvorilo všetky svoje pracoviská. Osobne teda nič nevybavíte ani na katastrálnych úradoch. Máte však tri možnosti, ako komunikovať s katastrom nadiaľku, ak chcete podať napríklad návrh na vklad.

Návrh na vklad spolu so zmluvami môžete poslať poštou

1. vrátane kolkov: pošlete doklady spolu so spätnou obálkou a so žiadosťou o zaslanie potvrdeného Návrhu na vklad. Katastrálny úrad cca do týždňa pošle potvrdený Návrh na vklad účastníkom konania.

2. bez kolkov (ak kolky nechcete posielať v obálke): pošlete doklady spolu so spätnou obálkou, so žiadosoťu o zaslanie potvrdeného Návrhu na vklad, zároveň aj so žiadosťou o zaslanie platobného príkazu. Uvediete aj mailovú adresu, na ktorú vám katastrálny úrad zašle platobný príkaz. Až po zrealizovaní úhrady katastrálny úrad pošle potvrdený Návrh na vklad účastníkom konania.

Využite možnosť elektronického podania

Návrh na vklad je možné podať aj elektronicky vďaka portálu www.slovensko.sk  alebo nám zašlite požiadavku a my vám s podaním radi pomôžeme.

Potrebujem pomoc pri podaní návrhu na vklad

Aj z termínovaného účtu môžete peniaze vybrať skôr.

Tlačové správy

Aj z termínovaného účtu môžete vybrať peniaze skôr. V ktorej banke je to najvýhodnejšie

Termínované účty sú po dlhšom čase opäť v obľube. Je to pre zvýšené úroky, ktoré presiahli 3 % ročne. Klienti bánk majú takto úročenú viac ako 1 mld. eur. Pritom na viac ako ročnej viazanosti majú uložených v porovnaní s tým iba zanedbateľných 67 miliónov eur. Dlhá viazanosť pritom neznamená, že sa človek k peniazom nedostane. Je tam, ako inak, jedno „ale“.

Čítať ďalej
Študenti môžu za otvorenie účtu v banke dostať odmenu.

Tlačové správy

Študenti, čas na finančnú odmenu sa kráti

Ste študent a ešte nemáte vlastný účet v banke? Práve teraz je ten čas, keď môžete využiť bankové kampane. Viaceré banky totiž študentov pri otvorení účtu finančne podporia.

Čítať ďalej
Ako nahlásiť poistnú udalosť po dažďoch, povodniach a silnom vetre

Tlačové správy

Ako nahlásiť poistnú udalosť po výdatných dažďoch, povodniach a silnom vetre

Výdatné dažde a silný vietor spôsobili mnohým obyvateľom škody na majetku, domácnostiach, či autách. Ak máte tiež poškodený majetok, pozrite si návod, ako nahlásiť poistnú udalosť.

Čítať ďalej
Nájdite odpovede na svoje otázky o hypotéke.

Tlačové správy

Najčastejšie otázky pri riešení prvého bývania

Chcete si zobrať hypotekárny úver na prvé bývanie? Máte však viac otázok ako odpovedí? Ladislav Smoroň, Oblastný riaditeľ Swiss Life Select Slovensko pripravil odpovede na najčastejšie o úveroch na bývanie.

Čítať ďalej
Muž vysvetľuje klientke, prečo je lepšie zobrať si finančný produkt od licencovaného poskytovateľa.

Tlačové správy

Banková pôžička výhodnejšia ako od suseda?

Vraví sa, že najlepším spôsobom, ako sa s niekým pohádať, je požičať mu peniaze. Dôvodom budúcich sporov je neraz ústna dohoda, ktorú si každá zo strán vyloží inak. Aj písomná dohoda môže vyvolať spory, ak nespĺňa zákonom predpísaný obsah, resp. nie sú overené podpisy. A to ešte nie je reč o pôžičkách od neznámych či o tých, ktoré sú uzatvárané v tiesni.

Čítať ďalej
2024-08-14-treba-sa-bat-investovania-do-akcii-TIT-opt

Tlačové správy

Treba sa báť akciových investícií?

Investovanie je nebezpečné pre toho, kto má predsudky či mylné informácie. Takýto človek má očakávania, ktoré mu investícia nemôže splniť. Zodpovedný výber však môže zamedziť sklamaniu z výsledku.

Čítať ďalej