Spoločnosť Fincentrum sa mení na Swiss Life Select Slovensko. Ide o zavŕšenie dvojročného procesu transformácie firmy po jej akvizícií švajčiarskym finančným koncernom Swiss Life. Rebranding chce spoločnosť využiť aj ako príležitosť na posun kvality finančného sprostredkovania na Slovensku na švajčiarsku úroveň.

Swiss Life Select SmartMoney+

Zarábajte na svojich voľných peniazoch ako banka a zhodnocujte ich atraktívnejšie bez viazanosti

Swiss Life Select Fixed Maturity Bond Strategy

Získajte predvídateľné zhodnotenie z investície do dlhopisov so zníženým rizikom práve teraz

„Budujeme novú firmu s využitím viac ako 160-ročného medzinárodného know-how nášho strategického partnera. Prinášame nové procesy, digitalizáciu, lepšie investičné riešenia, vyšší dôraz na kvalitu servisu pre klientov. Máme rozpracované projekty na štyri roky dopredu. Každý z nich nás posunie skokovo vpred. Zo západnej Európy vieme z prvej ruky kam bude náš trh smerovať v budúcnosti. To nám dáva jasný náskok, ktorý sa v čase bude len zväčšovať,“ hovorí predseda predstavenstva a generálny riaditeľ novej spoločnosti Swiss Life Select Slovensko František Dragúň.

Na trhu finančných služieb sa čoraz väčší dôraz kladie na profesionalitu, pridanú hodnotu a riešenia šité na mieru. Silný zahraničný akcionár tak spoločnosti môže pomôcť rýchlo rásť. „V skupine Swiss Life investície neprebiehajú na lokálnej úrovni. Keď prinášame inovácie, tak vždy minimálne na úrovni strednej a východnej Európy. Aj preto sme ako jediní zatiaľ dokázali implementovať smernicu PSD2 a spustiť multibankingovú aplikáciu s piatimi bankami,“ vysvetľuje F. Dragúň.

Zameranie na bonitnú klientelu
Swiss Life definuje svojich klientov ako aktívnych ľudí, ktorí chcú žiť život podľa vlastných predstáv a ktorí potrebujú podporu v oblasti financií. Aj na Slovensku sa chce preto Swiss Life Select v budúcnosti zameriavať viac na bonitných klientov a byť aj prvou voľbou pre finančných profesionálov.

„Našimi riešeniami už dnes konkurujeme slovenským privátnym bankárom. Napriek tomu aktívne pracujeme na tom, aby sme nielen privátnej, ale aj prémiovej retailovej klientele prinášali investičné ponuky, ktoré sú napríklad v Rakúsku dostupné len investorom so vstupnou investíciou nad 500 tisíc eur. To je jednoducho pridaná hodnota silného strategického akcionára, ktorý nás dokáže posunúť do pozície lídra určujúceho nové trendy,“ naznačuje F. Dragúň.

Dôraz na kvalitu sprostredkovania
Švajčiarska značka na slovenskom trhu už láka aj nových záujemcov o spoluprácu. Či už ide o profesionálov z bankovej, poistnej či investičnej sféry. „V čase, keď banky a poisťovne na Slovensku prepúšťajú a rušia po-bočky, my hľadáme nové, kvalitné posily. A dávame záruku stability a ďalšieho osobného rozvoja. Ale kla-dieme veľký dôraz na kvalitu. Nerobíme hromadný nábor, ale výber,“ pripomína predseda predstavenstva.

Pripravený na ďalšiu expanziu
Akvizícia Fincentra na slovenskom trhu rozhodne nie je posledná. Švajčiarska finančná skupina vidí na trhu veľký potenciál rastu, preto hľadá možnosti ďalších investícií. „Pre Swiss Life bol vstup na Slovensko tiež zaujímavou skúsenosťou. Našli tu nápady, zanietených ľudí a ťah na bránu, ale aj veľký hlad klientov po nadštandardných službách. Po dvoch rokoch je jasné, že sa im na Slovensku páči a chcú ďalej expandovať aj kúpou ďalších kvalitných firiem,“ uvádza F. Dragúň.

Swiss Life je švajčiarskou finančnou skupinou založenou v roku 1857. Má rating A+ a pozitívnym výhľadom od agentúry Standard & Poor´s. Jej akcie sa obchodujú na švajčiarskej burze. Starostlivosť o financie poskytuje viac ako štyrom miliónom klientov na celom svete. Za rok 2019 dosiahla čistý zisk 1,2 miliardy švajčiarskych frankov.

Máte napriek tomu otázky?

Zanechajte nám na seba kontakt a my vám ich radi zodpovieme. Obráťte sa na odborníkov. Využite stabilitu a know how švajčiarskej skupiny Swiss Life, ktorá má viac ako 165 ročnú históriu. Vyskúšajte aj vy švajčiarske finančné služby pre život podľa vlastných predstáv.

Dovolenkári, tieto užitočné rady vám môžu ušetriť peniaze

Tlačové správy

Dovolenkári, tieto užitočné rady vám môžu ušetriť peniaze

Dovolenkové obdobie je v plnom prúde. Prinášame pár postrehov, ktoré môžu pomôcť tým, ktorí za vytúženým oddychom ešte len odcestujú a pár vysvetlení nedostatku peňazí tým, ktorí sa už vrátili.

Čítať ďalej
Začnite si sporiť a k štátnemu dôchodku si môžete prilepšiť 100 či 200 eur.

Tlačové správy

Ako si k štátnemu dôchodku prilepšiť o 100 či 200 eur?

Neriešiť peniaze je snom asi každého. Možnosť míňať bez obmedzovania sa aj na dôchodku je viac ako sen. Smutná správa je, že na dosiahnutie tohto stavu treba myslieť ideálne už od mlada a treba k tomu vlastné pričinenie. Výška dôchodku je len v rukách každého z nás.

Čítať ďalej
Senior naletel podvodníkom. Čo má teraz robiť?

Tlačové správy

Seniori, poradíme vám ako nenaletieť podvodníkom

„Ahoj babi, to som ja, tvoj vnuk. Mám problém a potrebujem peniaze. Nemôžem sa zastaviť osobne, preto posielam za tebou kamaráta. Daj ich jemu. Ďakujem.“ Ide síce o zjednodušený no čoraz častejšie sa objavujúci obsah telefonátov, ktoré dostávajú dôchodcovia. Ide o podvod, ktorého cieľom je pod emočným a časovým tlakom vymámiť od nich peniaze.

Čítať ďalej
Anna von Boeticher sa potápa do hĺbky 125 metrov, bez fľaše stlačeného vzduchu a dokáže zadržať dych na šesť minút a dvanásť sekúnd.

Životné témy

Freediverka Anna von Boetticher: Každý ponor je cesta do vlastného vnútra

„Keď sa ponoríte, čelíte extrémnym podmienkam sveta okolo seba, a to vás úplne oddelí od všetkého. Meriate si sily s hĺbkou, vodou. Testujete seba, svoje telo, svoju myseľ. A vlastné hranice“, vymenúva Anna von Boetticher.

Čítať ďalej
Študenti môžu nechať svoje peniaze z brigády zarábať.

Tlačové správy

Študenti, po brigáde môžete nechať svoje peniaze zarábať

Leto je čas brigád a príležitostných zárobkov študentov. Nezáleží na tom, či príjmy budú plynúť z manuálnej, administratívnej alebo kreatívnej práce, záleží na tom, ako študenti získané peniaze použijú.

Čítať ďalej
Slováci potrebujú bývať, preto majú množstvo otázok ohľadom hypoték.

Tlačové správy

Refixácia alebo refinancovanie? 3-ročný alebo 10-ročný fix? Toto sú odpovede na najčastejšie otázky o hypotékach

Štatistiky ukazujú, že trh s hypotékami začína rásť. Či ide iba o malú zmenu alebo začiatok nového trendu ukážu najbližšie mesiace. Fakt je, že ľudia potrebujú niekde bývať a na Slovensku je zvykom bývať vo vlastnom a podľa vlastných predstáv. Taktiež sa dá povedať, že výška úrokových sadzieb nie je vysoká, a to vzhľadom na to, že sme už splácali drahšie hypotéky.

Čítať ďalej