Popredný poskytovateľ finančných služieb skupina Swiss Life International, ktorá pôsobí na Slovensku prostredníctvom spoločnosti Swiss Life Select Slovensko, a. s., získala slovenského samostatného finančného agenta POINFO s. r. o. v rámci svojej expanzie v strednej a východnej Európe.

„Na slovenskom trhu vidíme veľký potenciál,“ povedal generálny riaditeľ Swiss Life Select Slovensko František Dragúň. „Touto akvizíciou významne posilňujeme našu divíziu korporátnych služieb a prinášame lepšie služby pre našich firemných klientov. Očakávame, že transakcia bude dokončená do konca tohto roka.“

POINFO s.r.o. pôsobí na slovenskom trhu finančného sprostredkovania od roku 2000 a špecializuje sa na neživotné poistenie korporátnej klientely a majetku fyzických osôb. Swiss Life Select Slovensko sa venuje finančnému plánovaniu so silným dôrazom na správu majetku, investície, hypotéky, životné poistenie a dôchodky.

Benefity spojenia vidí aj Pavol Dudás, konateľ spoločnosti POINFO: „Naši sprostredkovatelia a klienti získajú v spoločnosti Swiss Life dlhodobého strategického partnera, ktorý je zárukou finančnej sily a stability, a to je pre budúcnosť v čase hroziacej recesie v Európe, ale aj stále prísnejšej regulácie trhu, kľúčové,“ povedal. „Nové možnosti nám otvára aj širšie produktové portfólio, pokročilé riešenia a digitálne nástroje spoločnosti Swiss Life Select Slovensko.“

Obe strany sa dohodli, že nezverejnia kúpnu cenu.

Chcete posunúť svoj biznis vpred? Máte záujem o kariérnu zmenu?

Manželia Repíkovci zo Slowlandie

Manželia Repíkovci: „So Slowlandiou sme si siahli na hviezdy“

V imaginárnej krajine je možné všetko. Rešpektovať tradície, nepodliezať latku, ponáhľať sa pomaly aj napredovať zároveň. Michal a Zuzana Repíkovci si pod Zoborom založili rodinnú remeselnú manufaktúru a začali vyrábať prémiové orieškovo-čokoládové krémy, ktoré prekvapili aj svetových čokolatierov.

Smiling couple and insurance agent going through real estate plans during a meeting in the office. Focus is on man.

Prečo sa oplatí využiť služby finančných agentov?

Aká je skutočná pridaná hodnota človeka, s ktorým klient podpisuje zmluvu na poistenie, investíciu či hypotéku?

Heinz Frei_0

Heinz Frei: „Búriť sa proti svojmu osudu je tvrdá práca“

14 titulov majstrov sveta, 35 paralympijských medailí, 122 víťazstiev v maratóne: Heinz Frei je priekopníkom v športe na invalidnom vozíku a podporuje sebarealizáciu ľudí so zdravotným postihnutím. Prečítajte si rozhovor o jeho temných chvíľach, odhŕňaní snehu a umení žiť v prítomnosti.

Young couple managing finances, reviewing their bank accounts using laptop computer and calculator at modern kitchen. Woman and man doing paperwork together, paying taxes online on notebook pc

Na dlh treba mať peniaze. Dnes i zajtra

Je vhodné poponáhľať sa s pôžičkou? Dôvodom na rýchle upísanie sa splácaniu je rast úrokových sadzieb a rekordná inflácia. Vyzerá to tak, že úroky tak skoro vo svojom smere nepoľavia a aj s infláciou to vyzerá byť na kamarátstvo na ešte nejaký čas. Ale, neponáhľajte sa. S pôžičkami opatrne.

Business meeting concept.Coworkers team working new startup project at modern office.Analyze business documents, using touch tablet.Blurred background.Horizontal.

Pozitívne vyhliadky pre pravidelných investorov

Budúcnosť vyzerá veľmi sľubne. Neustále hľadanie odpovede na otázku, kam sa bude uberať akciový trh v najbližších rokoch, upriamuje pozornosť do minulosti. Hľadá sa, či už podobná situácia niekedy nastala. Najväčšiu podobnosť vidia analytici v prvej polovici sedemdesiatych rokoch, keď nastalo obdobie stagflácie.

Cute little boy is putting coin into the piggy bank, looking at camera and smiling while spending time with his grandpa at home

Nezáleží, kedy začnete investovať. Dôležité je začať

Vedeli ste, že najvýnosnejšie pravidelné desaťročné investovanie bolo od roku 1989 ? Pritom na dvadsaťročný horizont sa oplatilo začať v roku 1979 a na 30-ročný už v roku 1969? Naopak, na 10 ročné trvanie prispievania do akcií sa neoplatilo začať v roku 1999 a na 20 rokov v roku 1989?