Či už sám, s rodinou alebo v skupine, ste ako cestovateľ vystavený širokému spektru rizík: krádeži, chorobe či oneskorenému dodaniu batožiny. Cestovné poistenie ponúka dve hlavné výhody, ktoré vám pomôžu prežiť dovolenku podľa vlastných predstáv: rýchlu nekomplikovanú asistenčnú pomoc a tiež finančnú ochranu.

Hlavne_video_jachta_youtube_thumbnail

Sny sú na to, aby sa splnili! Súhlasíte? Tak aký je ten váš? Dajte nám o ňom vedieť.

Hlavne_video_heliport_youtube_thumbnail

Netradičné? Bláznivé? Alebo len také vaše? Je úplne jedno, čo si iní myslia o vašich snoch. My vám s ich napĺňaním pomôžeme.

Zhrnuli sme dôvody, pre ktoré sa oplatí vybrať si kvalitné cestovné poistenie:

Poistenie storna alebo prerušenia cesty
Medzi odborníkmi považované za najužitočnejšie a najhodnotnejšie poistenie, je práve to, ktoré vás kryje v prípade zrušenia či prerušenia dovolenky. Za zlomok ceny cesty si môžete vďaka poisteniu zmierniť riziko straty peňazí. Ak si vy alebo váš partner napríklad zlomíte nohu len pár dní pred vytúženou dovolenkou, môžete vyviaznuť bez toho, aby ste prišli o všetky peniaze, ktoré ste za cestu zaplatili. V prípade, ak je cestu nutné prerušiť zo zdravotných dôvodov a máte uzatvorené cestovné poistenie s krytím pre prípad prerušenia cesty, tak kontaktujte svoju asistenčnú službu a tá váš problém vyrieši.

Poistenie pandémie
Keďže pandémia koronavírusu obrátila cestovanie naruby, je dôležitejšie ako kedykoľvek predtým poistiť sa. Ochorieť totiž môžete nielen vy a spolucestujúci, ale situácia sa môže počas vášho pobytu dramaticky zmeniť aj vo vašej dovolenkovej destinácii. Kým dnes do nej môžete cestovať bez obmedzení, zajtra to už tak nemusí byť. Práve preto sa oplatí aj krytie rizík súvisiacich s pandémiou koronavírusu.

Liečebné náklady a poistenie pre prípad úrazu
Dobre nastavené cestovné poistenie vás ochráni aj pred prievanom v peňaženke, keď ochoriete. Už nemusíte čakať, kým vám poisťovňa liečebné náklady preplatí, skrátka stačí, ak v momente, keď potrebujete nevyhnutné zdravotnú pomoc, zavoláte na call centrum poisťovne a ona vás už nasmeruje do zdravotníckeho zariadenia a následne uhradí nevyhnutné liečebné náklady. Takáto poistná ochrana zahŕňa: ambulantnú zdravotnú starostlivosť, vrátane liekov, hospitalizáciu, operáciu, prepravu do a zo zdravotníckeho zariadenia, akútne zubné ošetrenie, ubytovanie sprevádzajúcej osoby pri hospitalizácii, repatriáciu či náklady na záchrannú činnosť.

Je tiež užitočné mať poistenie pre prípad úrazu. Pomôže vám zmierniť finančné dôsledky, ktoré by mohli ešte viac zhoršiť životnú situáciu vám alebo vašim blízkym.
Toto poistenie kryje najdôležitejšie riziká v prípade úrazu, ktorý hrozí nielen počas vykonávania turistických a športových aktivít, ale aj počas manuálnej pracovnej činnosti.

Poistenie batožiny a zodpovednosť za škodu
Stratená batožina nepoteší žiadneho cestovateľa. Cestovné poistenie kryje riziko spojené s krádežou a lúpežou batožiny. Ale tiež v prípade dopravnej nehody, živelnej pohromy či situáciami spojenými s vyššou mocou. Poistené takto môžu byť kufre vás a vašich rodinných príslušníkov. Batožina je tiež krytá pre prípad straty či zničenia a to v prípade, že je v úschove prepravnej spoločnosti, napríklad tej leteckej.

Cestovné poistenie vás môže kryť aj v prípade škôd, ktoré spôsobíte inému na majetku či zdraví.
 

Potrebujete poradiť s výberom cestovného poistenia?

Dohodnite si bezplatné stretnutie a zistite aké benefity získate, ak zveríte svoje peniaze profesionálom, ktorých starostlivosť o financie baví.

Starší radia mladým, aby začali s budovaním súkromného dôchodku čím skôr.

Tlačové správy

Mladí na dôchodok nemyslia, starší ľutujú, že nezačali s jeho budovaním skôr

Mladí ľudia sa nad dôchodkom veľmi nezamýšľajú, starší zase ľutujú, že s budovaním dôchodkovej finančnej rezervy nezačali skôr. Čas je však jedinou komoditou, ktorú si nevieme odložiť na neskôr, kúpiť od druhého a ani namnožiť. Preto s ním treba nakladať rozumne.

Čítať ďalej
Chlapec sa rozhoduje či si bude sporiť menej peňazí a dlhšie, alebo viac peňazí a kratšie.

Tlačové správy

Čo sa oplatí viac: Odkladať si 20 eur dlhšie, alebo 50 eur kratšie?

Čo budete mať z toho, keď si budete odkladať 20-50 eur mesačne? Záleží na tom, ako dlho to budete robiť a kam nasmerujete peniaze.

Čítať ďalej
Tenistka Gabriela Sabatini si stojí za svojimi rozhodnutiami, ktoré v živote urobila.

Životné témy

Gabriela Sabatini: Načúvam svojmu vnútornému presvedčeniu a preto som vyrovnaná

Gabriela Sabatini je jedna z najznámejších tenisových hráčok 20. storočia. V máji v roku 2020 oslávila svoje 50-te narodeniny. Hoci má táto tenisová legenda na konte 27 výhier v turnajoch v dvojhre, bola tretia v rebríčku ATP, vyhrala US Open a Windbledon a je držiteľkou medaily z Olympijských hier v Soule, svoju kariéru ukončila ako 26-ročná. A nikdy toto rozhodnutie neľutovala.

Čítať ďalej
Poradíme vám, ako investovať 10, 100, 1000 a viac eur.

Tlačové správy

Máte voľných 10, 100, 1000 či viac eur? Poradíme vám, ako ich môžete investovať

Na zmysluplné investovanie netreba mať veľa peňazí. Samozrejme, že je tam nejaké to „ale“. V prvom rade treba počítať s tým, že z mála peňazí veľa muziky nebude a milionárom sa z trochy za krátky čas nikto nestane.

Čítať ďalej
Mladí objavujú čaro štartovacej investície.

Tlačové správy

Chcete začať investovať? Začnite štartovacou investíciou

Vstup do sveta investícií nie je nevyhnutne spojený s vysokým vkladom a potrebou hľadania vhodného inštrumentu. Štartovacia investícia je nenáročná tak vo výške vkladu ako aj vo výbere investičnej stratégie. V podstate stačí 10 eur mesačne a svoju investíciu nasmerovať do najväčších spoločností na svete.

Čítať ďalej
František Dragúň

Tlačové správy

Revolučné zmeny kariéry pomôžu všetkým aktívnym obchodníkom a manažérom

Výrazné navýšenie provízií, dynamickejší rast v kariére, možnosť budovania tímu už na obchodníckych pozíciách či ďalší kariérny rast pre najúspešnejších obchodníkov. To je len časť zmien, ktoré prináša Swiss Life Select Slovensko. „Trh sa konsoliduje. Prepad dopytu po hypotékach vyvolal najmä u malých firiem neistotu. Preto im chceme ponúknuť stabilnú alternatívu so švajčiarskym zázemím a mimoriadnymi podmienkami,“ hovorí František Dragúň, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti.

Čítať ďalej