Včerajšie tornádo blízko našich hraníc ukazuje, aké dôležité je kvalitné poistenie majetku. Spozornieť by ste však mali aj v prípade, že poistení už ste. Riziko víchrice je síce štandardným poistným rizikom zahrnutým v poistnom krytí, no náhrada škody nemusí byť dostatočná, ak váš dom alebo byt nemáte poistený na jeho reálnu hodnotu.

Hlavne_video_jachta_youtube_thumbnail

Sny sú na to, aby sa splnili! Súhlasíte? Tak aký je ten váš? Dajte nám o ňom vedieť.

Hlavne_video_heliport_youtube_thumbnail

Netradičné? Bláznivé? Alebo len také vaše? Je úplne jedno, čo si iní myslia o vašich snoch. My vám s ich napĺňaním pomôžeme.

„Ceny nehnuteľností za posledné roky prudko rastú. Ak ste tomuto vývoju neprispôsobili aj poistné sumy vášho poistenia nehnuteľnosti, ste pravdepodobne podpoistení. A v tom prípade, ak by bol váš dom alebo byt totálne zničený, poisťovňa by vám nevyplatila dostatok peňazí, na to, aby ste si mohli kúpiť alebo postaviť nehnuteľnosť rovnakej veľkosti a kvality,“ vysvetľuje Zuzana Šimonová, úverová analytička Swiss Life Select Slovensko.

Kedy poistenie prehodnotiť
Ako dodáva poistný analytik Swiss Life Select Slovensko Peter Mocker, u nás nie je ničím výnimočným stretnúť klienta aj s poistnými zmluvami, ktoré sa neupravovali desiatky rokov. V týchto prípadoch sú ľudia často poistení na zlomok reálnej hodnoty ich majetku. „Byť poistený zle, je ako nebyť poistený vôbec, iba o niečo drahšie. Preto by sa mali majetkové poistenia, najmä v čase rastu cien nehnuteľností, prehodnocovať aspoň každé dva či tri roky,“ odporúča Peter Mocker.

 

Byť poistený zle, je ako nebyť poistený vôbec, iba o niečo drahšie. Preto by sa mali majetkové poistenia, najmä v čase rastu cien nehnuteľností, prehodnocovať aspoň každé dva či tri roky.

Domácnosť aj nehnuteľnosť
Pri poistení majetku si ľudia často v snahe ušetriť vyberajú pri poistnom krytí len poistenie domácnosti, prípadne len poistenie nehnuteľnosti. Prax však ukazuje, že klienti by mali mať poistenie tak budovy, ako aj zariadenia. Kúpiť samotné zariadenie totiž môže byť rovnako nákladné ako opraviť poškodenú nehnuteľnosť. „Vodovodné škody, požiar či výbuch plynu môžu napáchať značné škody a sú stále pravdepodobnejšie ako samotné tornádo, o ktorom sa teraz tak veľa hovorí. Kompletné poistenie je dostupné a má veľký zmysel,“ upozorňuje poistný analytik.

Ak ešte poistenie nemáte
Sprostredkovatelia zo Swiss Life Select Slovensko sú pripravení poradiť vám aj online, či už s existujúcou alebo novou zmluvou. Porovnajú vám ponuky jednotlivých poisťovní a keď sa rozhodnete pre novú zmluvu, všetky potrebné dokumenty môžete podpísať digitálne z pohodlia domova. Našim poslaním je pomáhať ľuďom žiť život podľa vlastných predstáv. A ochrana pred živelnými rizikami k tomu rozhodne patrí.

 

2021_7_25_vývoj cien nehnuteľnosti_medziročné porovnanie_G
2021_7_25_vývoj cien nehnuteľnosti_medziročné porovnanie_G

Potrebujete poradiť s poistením nehnuteľnosti a domácnosti?

Chlapec sa rozhoduje či si bude sporiť menej peňazí a dlhšie, alebo viac peňazí a kratšie.

Tlačové správy

Čo sa oplatí viac: Odkladať si 20 eur dlhšie, alebo 50 eur kratšie?

Čo budete mať z toho, keď si budete odkladať 20-50 eur mesačne? Záleží na tom, ako dlho to budete robiť a kam nasmerujete peniaze.

Čítať ďalej
Tenistka Gabriela Sabatini si stojí za svojimi rozhodnutiami, ktoré v živote urobila.

Životné témy

Gabriela Sabatini: Načúvam svojmu vnútornému presvedčeniu a preto som vyrovnaná

Gabriela Sabatini je jedna z najznámejších tenisových hráčok 20. storočia. V máji v roku 2020 oslávila svoje 50-te narodeniny. Hoci má táto tenisová legenda na konte 27 výhier v turnajoch v dvojhre, bola tretia v rebríčku ATP, vyhrala US Open a Windbledon a je držiteľkou medaily z Olympijských hier v Soule, svoju kariéru ukončila ako 26-ročná. A nikdy toto rozhodnutie neľutovala.

Čítať ďalej
Poradíme vám, ako investovať 10, 100, 1000 a viac eur.

Tlačové správy

Máte voľných 10, 100, 1000 či viac eur? Poradíme vám, ako ich môžete investovať

Na zmysluplné investovanie netreba mať veľa peňazí. Samozrejme, že je tam nejaké to „ale“. V prvom rade treba počítať s tým, že z mála peňazí veľa muziky nebude a milionárom sa z trochy za krátky čas nikto nestane.

Čítať ďalej
Mladí objavujú čaro štartovacej investície.

Tlačové správy

Chcete začať investovať? Začnite štartovacou investíciou

Vstup do sveta investícií nie je nevyhnutne spojený s vysokým vkladom a potrebou hľadania vhodného inštrumentu. Štartovacia investícia je nenáročná tak vo výške vkladu ako aj vo výbere investičnej stratégie. V podstate stačí 10 eur mesačne a svoju investíciu nasmerovať do najväčších spoločností na svete.

Čítať ďalej
František Dragúň

Tlačové správy

Revolučné zmeny kariéry pomôžu všetkým aktívnym obchodníkom a manažérom

Výrazné navýšenie provízií, dynamickejší rast v kariére, možnosť budovania tímu už na obchodníckych pozíciách či ďalší kariérny rast pre najúspešnejších obchodníkov. To je len časť zmien, ktoré prináša Swiss Life Select Slovensko. „Trh sa konsoliduje. Prepad dopytu po hypotékach vyvolal najmä u malých firiem neistotu. Preto im chceme ponúknuť stabilnú alternatívu so švajčiarskym zázemím a mimoriadnymi podmienkami,“ hovorí František Dragúň, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti.

Čítať ďalej
Sprostredkovateľka vysvetľuje klientovi, prečo je dôležité pri investovaní dodržať investičný horizont.

Tlačové správy

Tri príklady, prečo sa oplatí vydržať v investovaní

Čo je najdôležitejšie pri investovaní? Stanoviť si cieľ a vydržať. Bez neho je náročné zistiť, či sa investícia vydarila alebo nie.

Čítať ďalej