Rozhodli ste sa vymeniť bývanie a čaká vás sťahovanie? Okrem balenia a zabezpečenia sťahovacieho auta, by ste si mali nájsť čas aj na kontaktovanie poisťovne. “To vám môže pomôcť ochrániť veci z domácnosti počas sťahovania, a to úplne zadarmo,” radí Peter Mocker, poistný analytik Swiss Life Select.

Hlavne_video_jachta_youtube_thumbnail

Sny sú na to, aby sa splnili! Súhlasíte? Tak aký je ten váš? Dajte nám o ňom vedieť.

Hlavne_video_heliport_youtube_thumbnail

Netradičné? Bláznivé? Alebo len také vaše? Je úplne jedno, čo si iní myslia o vašich snoch. My vám s ich napĺňaním pomôžeme.

Sťahovanie je náročný projekt. Okrem toho, že ho treba dobre naplánovať, v čom vám môže pomôcť náš manuál na sťahovanie, môžete svoje veci ochrániť aj pred následkami nepredvídaných udalostí. Poisťovne totiž ponúkajú v poistení domácnosti možnosť ochrany majetku na novej a starej adrese súčasne.

Získanie takejto ochrany je jednoduché, stačí, ak poisťovni nahlásite dátum sťahovania prípadne novú adresu. Hoci poistenie nehnuteľnosti zmenou vlastníka zaniká, poistenie domácnosti môžete ešte využiť počas prechodného obdobia (30 - 60 dní), keď budú vaše veci z domácnosti súčasne na dvoch miestach. „Dočasne vám tak poistenie bude platiť v mieste starého aj nového bydliska. Za túto službu sa nepripláca. Presný postup, ako výhodu získať, nájdete v obchodných podmienkach, alebo vám poradia na klientskej linke. Najjednoduchšie však je, požiadať o pomoc, skúseného finančného sprostredkovateľa, ktorý vám pomôže k bývaniu podľa vlastných predstáv,“ uvádza Peter Mocker, poistný analytik Swiss Life Select.
 

Porovnanie podmienok vo vybraných poisťovniach

Poisťovňa Dĺžka „dvojitej“ ochrany Podmienky získania Iné informácie
Allianz 60 dní oznámenie začiatku sťahovania po presťahovaní poistenie pokračuje na novej adrese
Generali 30 dní   poistenie oboch domácností je platné do 30 dní od dátumu začiatku nájmu v zmysle nájomnej zmluvy alebo do 30 dní od dátumu vzniku užívacieho práva poisteného alebo podania návrhu na vklad vlastníckeho práva do katastra nehnuteľností pri kúpe nehnuteľnosti, do ktorej sa poistený presťahoval prípadne do 30 dní od dátumu presťahovania podloženého iným relevantným dokladom
Uniqa (AXA) max. 30 dní
písomne oznámenie začiatku sťahovania a novej adresy
 
ČSOB poisťovňa max. 30 dní
písomné oznámenie začiatku sťahovania  
Uniqa 2 mesiace
Výmenu nehnuteľnosti musíte nahlásiť poisťovni najneskôr do dvoch mesiacov od začiatku sťahovania. poistenie sa vzťahuje aj na škody, ktoré vzniknú počas transportu, s výnimkou nebezpečí jednoduchej krádeže a lomu skla
Union 60 dní
oznámenie začiatku sťahovania po presťahovaní bude poisťovňa považovať za miesto poistenia novú adresu
Wüstenrot 30 dní
do 15 dní oznámenie poisťovni zmenu miesta poistenia  
Komunálna poisťovňa 30 dní
  presťahovaním do iného bytu počas trvania poistenia pôvodného bytu vzniká poistenie domácností v oboch bytoch. Po uplynutím lehoty 30 dní poistenie v oboch bytoch zaniká.
Kooperativa 60 dní
povinnosť oznámiť poisťovni nové miesto poistenia do uplynutia 60 dní od začiatku sťahovania po uplynutí tejto doby sa za miesto poistenia považuje nová adresa
Colonnade     Deň po doručení oznámenia o začiatku sťahovania upraví poisťovňa vo vašej zmluve adresu (nové miesto poistenia) Poistenie bude na novej adrese trvať naďalej.

Potrebujete poradiť s poistením?

Dohodnite si bezplatné stretnutie a zistite aké benefity získate, ak zveríte svoje peniaze profesionálom, ktorých starostlivosť o financie baví.

František Dragúň

Tlačové správy

Revolučné zmeny kariéry pomôžu všetkým aktívnym obchodníkom a manažérom

Výrazné navýšenie provízií, dynamickejší rast v kariére, možnosť budovania tímu už na obchodníckych pozíciách či ďalší kariérny rast pre najúspešnejších obchodníkov. To je len časť zmien, ktoré prináša Swiss Life Select Slovensko. „Trh sa konsoliduje. Prepad dopytu po hypotékach vyvolal najmä u malých firiem neistotu. Preto im chceme ponúknuť stabilnú alternatívu so švajčiarskym zázemím a mimoriadnymi podmienkami,“ hovorí František Dragúň, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti.

Čítať ďalej
Sprostredkovateľka vysvetľuje klientovi, prečo je dôležité pri investovaní dodržať investičný horizont.

Tlačové správy

Tri príklady, prečo sa oplatí vydržať v investovaní

Čo je najdôležitejšie pri investovaní? Stanoviť si cieľ a vydržať. Bez neho je náročné zistiť, či sa investícia vydarila alebo nie.

Čítať ďalej
Žena sporí a myslí aj na hrozbu inflácie.

Tlačové správy

Plánujete a sporíte? A myslíte aj na skrytú hrozbu?

Kúpa domu, výška dôchodku či pomoc deťom pri štarte do života sú relatívne ľahko predstaviteľné a hlavne vyčísliteľné ciele. Ich ďalšou výhodou je, že sa dá vypočítať potrebná výška príspevku, požadované zhodnotenie či nevyhnutné trvanie riešenia. Tak prečo ani pri dodržaní stanovených parametrov, nebudete zrejme s výsledkom spokojný?

Čítať ďalej
Lacnejšie hypotéky neznamenajú dostupnejšie nehnuteľnosti.

Tlačové správy

Lacnejšie hypotéky neznamenajú dostupnejšie nehnuteľnosti

Nehnuteľnosti sa za dva uplynulé roky stali nedostupnými. Dokazuje to ochladnutie záujmu zo strany kupujúcich a neochvejnosť v cenách predávajúcich. Dôvodom je rast úrokových sadzieb, ktorý znemožnil čerpať hypotéky v takej výške, aby postačovala na kúpu bývania. Postačí však iba zníženie sadzieb na oživenie trhu?

Čítať ďalej
Dobrodruh Reinhold Messner zdolal osemtisícové štíty, Antarktídu či púšť.

Životné témy

Reinhold Messner: „Tým, kým som, som sa nestal kvôli úspechom, ale kvôli neúspechom“

"Verím, že schopnosť žiť život podľa vlastných predstáv je v každom z nás, ale väčšina ľudí nemá odvahu ísť vlastnou cestou. Stratili sme odvahu, pretože žijeme v obrovskej bezpečnej sieti. Vzdali sme sa veľkej časti osobnej zodpovednosti. Ľudia si musia uvedomiť, že majú slobodnú vôľu. Musia tiež dostať príležitosť rozvinúť svoju vlastnú osobnosť," hovorí v rozhovore dobrodruh Reinhold Messner.

Čítať ďalej
Žena zisťuje, či sa má zbaviť akcií z kupónovej privatizácie alebo ich ešte stále môže predať.

Tlačové správy

Zbaviť sa alebo predať akcie z kupónovej privatizácie?

Čo s „bezcennými“ akciami z kupónovej privatizácie? Ešte stále sa nájdu Slováci, ktorí si napriek viacerým možnostiam na zbavenie pozostatkov kupónky ponechali cenné papiere a pri pohľade na poplatky vo výpise z Centrálneho depozitára cenných papierov vraštia čelo.

Čítať ďalej